DIY

Avioero ja omaisuuden jako - verkkokurssin tarkempi esittely

 

Hei,

olen virtuaalineuvonantajasi, varatuomari, luvansaanut oikeudenkäyntiavustaja, jolla on noin 30 vuoden kokemus yksityisen lakitoimiston pyörittämisestä Suomen Tampereella. Ja vielä pidempi kokemus avioeroista edellisistä työtehtävistä.

Näihin menneisiin vuosikymmeniin mahtuu todella paljon erilaisia avioeroja ja omaisuuden jakoja. Olen toiminut sekä avustajana että pesänjakajana kymmenissä jaoisssa. Myös jakojen moiteoikeudenkäynnit ovat tulleet hyvin tutuiksi oikeussalissa sekä avustajana että tuomarina.

DIY Lakipalvelu Oy:n toimintaidea on tarjota on tee-se-itse periaatteella lakipalveluja siten, että voit säästää sekä aikaa että rahaa tekemällä asioita itse. Tuotevalikoimassamme on asiakirjoja sekä laajempia kokonaisuuksia varten verkkokursseja; kuten tämä Avioero ja omaisuuden jako- kurssi, josta haluan kertoa sinulle lisää.

Saatat ihmetellä, miksi palvelussamme ei ole asiakirjamuotoisena ositussopimusta tai sopimusta omaisuuden erotteluksi. Siksi, että niiden tekeminen ei ole yksinkertaista, enkä halua, että tekisit virheellisen asiakirjan.

Noin 30 vuotta sitten, kun vastavalmistuneena oikeustieteen kandidaattina laadin jakosopimuksia, niiden tekeminen kesti - todella kauan. Huolimatta kaikista tarkistuksista ja sangen laajasta teoriatiedosta, on myönnettävä että joihinkin jäi siltikin kömmähdyksiä ja suoranaisia virheitäkin. Saati, että silloin olisi ollut elämänkokemusta ja ammatillista harjaantumista laajempien kokonaisuuksien hallintaan tai strategioihin.

Virheettömän jakosopimuksen tekeminen vaatii sekä teknistä että juridista osaamista. Parhaan lopputuloksen saavuttaminen vaatii lisäksi strategista osaamista.

Valitettavasti en usko, että ilman ammattitaitoista opastusta pystyisit hoitamaan erosi itse.

Sinun on perehdyttävä asioihin ja sen voit tehdä kurssillamme. Jos et ole valmis käyttämään aikaasi ja kuvittelet saavasi jonkin pikaratkaisun, niin erehdyt. Älä siinä tapauksessa missään nimessä tule kurssille.

 

Käytännön apu

Vaikka kurssin pääasiallinen tavoite on auttaa sinua omaisuuden jaossa, on aineistossa myös ohjeistus avioerohakemuksen ja siihen liittyvien asioiden hoitamiseksi. Avioeroprosessi on kuvattu mahdollisimman selkeällä tavalla ja ennen muuta siten, että tiedät mitä sinun kannattaa käytännössä tehdä.

Kurssilla on myös informaatiota esim. lapsen huoltoon, tapaamiseen ja elatukseen liittyen, jotta pystyisit mahdollisimman helposti selviämään tästä hankalasta elämänvaiheesta pyytämällä apua oikeista paikoista.

 

Kokemuksen mukanaan tuomia hyviä vinkkejä

Avioeroon ja omaisuuden jakoon liittyy monta sellaista asiaa, joita ei pelkästään lakikirjaa tutkimalla helposti tule edes ajatelleeksi. Kurssilta saat vähän yllättäviäkin ratkaisuja ja vinkkejä, sekä rutkasti strategioita mitä, miten ja milloin kannattaa tehdä - ja mitä ehdottomasti ei kannata tehdä.

Tämä kokemuksen mukanaan tuoma ammattitieto on sinulle kaikkein arvokkainta kurssissa. Sitä et saat muualta - ainakaan tällä hinnalla.

 

Kurssin hyödyt sinulle

Kurssin ensisijainen tavoite on, että pystyisit mahdollisimman helposti ja nopeasti tekemään omaisuuden jaon puolisosi tai jo ex-puolison kanssa.

Ositussopimus on kuitenkin nimensä mukaisesti sopimus, joka edellyttää kummankin osapuolen sopimustahtoa ja yhteisymmärrystä asioista.

Aika usein asioista ei päästä yhteisymmärrykseen, vaan joudutaan hakemaan pesänjakaja, joka suorittaa jaon.

Jos sinulle käy niin, että et pääse sopimukseen omaisuuden jaosta, ei tekemäsi työ (ja kurssiin sijoitettu raha) mene suinkaan hukkaan.

Oma juristisi (jos sellaisen katsot jaossa tarvitsevasi) tai pesänjakaja säästää paljon aikaa, koska sinulla on hänelle aineistoa valmiina sekä myös tietotaitoa muodostaa omia kannanottojasi jakoon liittyen. Tämä ajan säästö myös luonnollisesti säästää sinulta rahaa, koska juristi laskuttaa käyttämänsä ajan mukaan.

Lakipalveluiden tyypillinen tuntilaskutushinta on 200-350 euroa, joten kurssin hinnan saat moninkertaisesti takaisin joka tapauksessa.

 

Kurssin moduulit

 

ORIENTAATIO

 • Kurssin esittely
 • Muistilista
 • Avioeron vaikutus kassavirtaan

LAKI JA TEORIA

 • Omaisuuden jaon ABC
 • Aviooikeus vai ei?
 • Osituksen sovittelu
 • Vastikkeet
 • Omaisuuden erottelu

OMAISUUDEN LUETTELOINTI (aktivoituu 8. kurssipäivänä)

 • Ositustyökalu
 • Omaisuuden luettelointi
 • Koti-irtaimisto

OMAISUUDEN JAKO (aktivoituu 8. kurssipäivänä)

 • Jakolaskelma ja jakoperiaatteet
 • Tietojen siirto jakoa varten
 • Sopimusstrategiat

SOPIMUSVAIHE (aktivoituu 8. kurssipäivänä)

 • Sopimuspohjan lataaminen
 • Sopimuksen laatiminen
 • Sopimuksen allekirjoittaminen
 • Lopputoimet; yhteenveto prosessista

 

Rahat takaisin takuu

Voit tutustua kurssiin 7 päivää. Jos haluat tänä aikana perua osallistumisen kurssille, saat rahasi takaisin.

 

Ilmoittautuminen Premium - kurssille